Виплати проводяться за всіма вкладами незалежно від дати їх закінчення / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав виплату відшкодування вкладникам банку "Фінансова ініціатива", ліквідація якого відновилася 22 травня після майже 4 років судових розглядів з колишнім власником фінустанови.

Читайте такожФонд гарантування продає великі активи "ВТБ Банку"

Як повідомила прес-служба Фонду, виплати проводяться за всіма вкладами незалежно від дати їх закінчення, а також за поточними та картковими рахунками.

Відео дня

Для отримання відшкодування Фонд пропонує вкладникам звертатися у відділення банків-агентів, підключених до Автоматизованої системи виплат. На поточний момент в цьому переліку банки "ПриватБанк", "Ідея Банк", "Правекс Банк", "Альфа-Банк", "Кредобанк", "Укргазбанк", ПУМБ, "ТАСкомбанк", "Південний", "Універсал Банк", "Ощадбанк".

У Фонді нагадали, що відшкодування здійснюються в розмірі вкладу та процентів, нарахованих на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування 22 травня почав процедуру ліквідації банку "Фінансова ініціатива", яка блокувалася через суди з жовтня 2015 року.

Національний банк України вперше прийняв рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у червні 2015 року.

Банк належав власнику ліквідованого "VAB Банку" Олегу Бахматюку.

У жовтні 2015 року Господарський суд Києва заборонив Фонду гарантування вкладів ліквідувати неплатоспроможний банк "Фінансова ініціатива".