Верланов: процес створення нової податкової служби йде активно і динамічно / фото УНІАН

Виведення податкової міліції зі складу Державної податкової служби України (ДПС) має стати одним з кроків з перетворення новоствореної служби на сервісну організацію, орієнтовану на клієнта, однак міліція залишиться в складі відомства доти, поки це питання не буде законодавчо врегульовано.

Читайте такожНовостворена податкова служба отримала держреєстрацію

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС), про це заявив голова ДПС Сергій Верланов під час зустрічі з представниками місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду на чолі з головою місії Роном ван Роденом.

Відео дня

«До законодавчого врегулювання питання податкова міліція залишатиметься у складі податкової служби. Але у подальшому вона повинна бути відокремлена від ДПС, адже податкова служба має бути спрямована на сервісне обслуговування платників та надання їм всебічної допомоги у виконанні зобов’язань зі сплати податків та зборів», - цитує прес-служба Верланова.

У повідомленні з посиланням на Верланова відзначається, що процес створення нової податкової служби йде активно і динамічно. Зокрема, Державна податкова служба отримала реєстрацію як юридична особа, затверджено граничну чисельність працівників апарату і територіальних органів податкової та митної служб. Водночас процес створення митного відомства залишається заблокованим в суді.

Наступним етапом податкової реформи стане переведення не менше 30% співробітників Державної фіскальної служби до новоствореного податкового відомства і ухвалення розпорядження Кабінетом міністрів про початок роботи нової служби.

«Надалі весь функціонал у податковому напрямі перейде до ДПС, Державна фіскальна служба України забезпечуватиме функціонування у митному напрямі до здійснення заходів щодо утворення Держмитслужби», - наголошується в повідомленні. 

У прес-службі також нагадали про плани керівництва ДПС щодо збільшення кількості електронних сервісів для платників податків, модернізації IТ-систем і платформ.

У свою чергу, представники місії Європейського департаменту МВФ висловили готовність до подальшої співпраці в напрямку реформування податкової сфери, а також домовилися з українською стороною про проведення наступної зустрічі найближчим часом для обговорення окремих аспектів реорганізації ДФС і створення ДПС.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

За підсумками конкурсного відбору очільника податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду очільника митної служби заблоковано рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака.