Перегляд торговельних обмежень на Донбасі можливий після повернення захоплених Росією українських активів на Донбасі / фото: УНІАН

Перегляд рішення Ради національної безпеки та оборони України про заборону на перевезення вантажів через лінію розмежування на тимчасово окуповані території Донбасу можливий після повернення захоплених Росією українських активів на Донбасі.

Читайте такожНова спроба реалізувати "Мінськ": експерт пояснив повернення Кучми до перемовин щодо Донбасу

Про це за підсумками сьогоднішньої роботи Тристоронньої контактної групи у Мінську повідомила у Facebook прес-секретар представника України у групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Відео дня

Сьогодні на переговорах у Мінську українська сторона наголосила на неприпустимості видачі паспортів РФ жителям ОРДЛО. Зокрема, на думку української сторони, такі дії блокують Мінський процес і ставлять під загрозу подальший процес мирного врегулювання, заважила вона.

"Вся наша робота має бути дорогою із двостороннім рухом, всі процеси повинні відбуватися виключно на засадах обопільності. Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торговельних обмежень по відношенню до ОРДЛО", - процитувала Оліфер Кучму.

Окремо Оліфер зауважила, що для істотного прогресу у роботі ТКГ потрібна політична воля лідерів країн "нормандської четвірки", і їхня зустріч могла б дати сутнісний імпульс для прогресу за всіма напрямками реалізації Мінських угод.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня російські ЗМІ з посиланням на спецпредставника глави ОБСЄ Мартіна Сайдіка поінформували, що Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні за пропозицією Кучми розгляне питання про зняття економічної блокади на Донбасі.