Нефьодов: Я очікую, що перші зміни почнуться вже до кінця року / фото УНІАН

Новопризначений голова Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов обіцяє запровадити системні зміни в митній сфері не раніше ніж через рік, тоді як перші відчутні зміни почнуться вже до кінця року.

Читайте такожНова митна служба отримала держреєстрацію

Про це Нефьодов повідомив під час зустрічі з бізнес-спільнотою, організованої Європейською Бізнес Асоціацією.

Відео дня

«Я очікую, що перші зміни почнуться вже до кінця року, а системні поліпшення почнуться не раніше ніж через рік. Наприклад, про електронну митницю ми можемо говорити не раніше ніж через рік. Але є речі, які можна реалізувати оперативно», – повідомив Нефьодов.

Новий голова митної служби додав, що вже в кінці наступного тижня у нього з'явиться мінімальна команда, яка почне поетапно впроваджувати зміни.

Нефьодов також закликав бізнес-спільноту повідомляти йому про будь-які порушення на митниці та пов'язаних з ними осіб з метою прийняття відповідних кадрових рішень.

«Я готовий від вас прийняти будь-яку інформацію про порушення, які допоможуть мені прийняти відповідні кадрові рішення», - додав новий голова митної служби.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.