Ілюстрація REUTERS

Українські банки відсьогодні, 5 серпня, відкриватимуть нові рахунки своїм клієнтам із застосуванням міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Читайте такожБанківські рахунки українців переведуть на міжнародний стандарт IBAN: що це таке

Як повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ), що діючі номера рахунків банки змінюватимуть зі збереженням діючого номера аналітичного обліку.

Відео дня

Зазначається, що з 1 листопада застосування IBAN стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України при здійсненні переказів коштів.

При цьому всі платіжні картки залишаються платіжним інструментом, що надає можливість ініціювати переказ коштів з банківського рахунку.

Структура нового номера складатиметься з 29 літер і цифр, включаючи код України, контрольний розряд, код банку і рахунок.

Довідка УНІАН. Впровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN дасть змогу гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Крім того, Національний банк планує впровадження платежів з використанням QR кодів, які містять інформацію про номер IBAN, що сприятиме спрощенню оплати рахунків і обміну платіжною інформацією.