У Києві співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру із загальним обігом понад 1 мільярд гривень на рік.

Відео дня

Як повідомили у прес-центрі СБУ, група ділків організувала протиправний бізнес, який діяв з 2017 року.

«Зловмисники на замовлення «клієнтів» здійснювали фінансові операції з використанням ряду фіктивних підприємств для незаконного переведення коштів у готівку з метою ухилення від податкового навантаження та виведення грошей у «тіньовий» сектор економіки. Серед замовників протиправних послуг були представники комерційних структур реального сектору економіки Київщини та ряд державних підприємств», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа Житомирщині викрили конвертаційний центр з багатомільйонним обігом

Під час санкціонованих слідчих дій у Києві в офісних приміщеннях, автомобілях та за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 130 печаток фіктивних комерційних структур, державних підприємств та більш ніж 4 мільйони готівки в різних валютах у гривневому еквіваленті. Також виявлено установчі, реєстраційні документи та печатки «офшорних» компаній, які використовували для виведення коштів за кордон, з подальшим псевдоінвестуванням та їх легалізацією через купівлю рухомого і нерухомого майна.

Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, електронні ключі та носії інформації, що містять фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині припинили роботу конвертаційного центру з місячним обігом у понад 500 млн грн.