Гривня продовжує зміцнюватися по відношенню до долара / фото УНІАН

За тиждень курс долара до гривні значно знизився на всіх сегментах валютного ринку – на 1,1-1,8%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара знизився з 24,71 грн до 24,43 грн, попит/пропозиція долара на міжбанку – до 24,34/24,37 грн; середні курси готівкового долара в банках – до 24,27/24,55 грн.

Такі дані сайту "Сьогодні" надав старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Читайте такожДолар і євро впали на нові мінімуми: скільки сьогодні коштує валюта

Відео дня

За його словами, основною причиною зміцнення гривні, як і раніше, є приплив валюти нерезидентів для придбання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Долар стійко знижується з початку минулого тижня, а з минулої п'ятниці твердо закріпився нижче позначки 24,5 грн, і продовжує знижуватися на торгах у понеділок.

"Минулого тижня Національний банк купив на міжбанку 269,6 млн доларів, збільшивши купівлю валюти в порівнянні з позаминулим тижнем в 1,4 раза. Однак це не заважає гривні бити рекорди з січня 2016 року. Схоже, команда Нацбанку проробляє віртуозну роботу. З одного боку, регулятор прискореними темпами нарощує міжнародні резерви, які дуже знадобляться для погашення держборгу. З іншого боку, не заважає ринковому тренду на зміцнення гривні", – пояснив Іосуб.

При цьому аналітик вважає, що гривня ще не вичерпала потенціал до зміцнення.

"На цьому тижні ми очікуємо подальшого зниження долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 24 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 23,9/24,2 грн", – спрогнозував Іосуб.