Загороднюк готує пропозиції щодо збільшення грошового забезпечення української армії / фото УНІАН

У Міністерстві оборони готують пропозиції щодо збільшення грошового забезпечення Збройних сил України.

Про це міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив у інтерв’ю ВВС Україна.

Так, на запитання, чи достатнє сьогодні грошове забезпечення в армії, він відповів: «Ми розробляємо пропозиції щодо його збільшення».

Відео дня

Читайте такожНа розвиток війська потрібно витрачати не менше половини бюджету ЗСУ - Хомчак

«Єдине, що збільшення не має бути однаковим, адже у нас є деякі категорії, які потребують цього більше. Це пов'язано з тим, що експертна складова для деяких категорій набагато більша, ніж для інших. Тобто нам треба утримувати найбільш талановитих та підготовлених», - зауважив він.

Загороднюк сподівається, що Міноборони наступного року отримає фінансування більше за наразі закладені проектом 102,5 млн грн, що майже стільки ж, як у поточному році.

«Це попередні дані. У нас ще цей процес триває, тому що є ще нерозподілена сума, яку ще треба визначити. Не було можливості ще це зробити. Ми думаємо, що загальна сума буде іншою», - сказав він.

Зокрема, збільшення очікується і за рахунок коштів, які закладають для Ради національної безпеки і оборони, і які будуть розподілені Радою нацбезпеки.

Відповідаючи на запитання, на яке фінансування наступного року розраховує міністерство, очільник відомства відповів: «Я не буду зараз говорити, адже триває бюджетний процес. Нам щонайменше треба триматися того відсотку від ВВП, який був до цього. Силовий блок - це 5,4%, а далі - питання, над яким ми працюємо з РНБО і урядом».