Гетманцев визнав необхідність серйозного коригування законопроекту №1210 / фото censor.net.ua

"Ми згодні з бізнесом і з експертами – приблизно наполовину законопроект повинен бути оновлений у частині запропонованих норм", - сказав він.

За словами Д. Гетманцева, законопроект буде суттєво відкоригований починаючи від ставок рентних платежів на видобуток залізної руди і закінчуючи BEPS, повідомляє Мінпром.

Голова комітету також повідомив, що до другого читання до законопроекту буде внесено поправку щодо підвищення рентних платежів на видобуток марганцевих руд.

Відео дня

"Якщо ми сьогодні приймемо законопроект, то у нас буде два тижні на внесення правок, а потім ще час на їх обговорення", - сказав він.

Як повідомлялося, законопроектом №1210 пропонується не тільки підвищити рентну плату за видобуток залізної руди з 8% до 10%, але і збільшити нижній поріг рентабельності залізорудної сировини з 14-25% до подвійної облікової ставки НБУ – сьогодні це 33%. Також пропонується в якості бази для оподаткування брати вартість товарної продукції (в т. ч. концентрату, агломерату, окатишів із вмістом Fe62-68% замість вартості видобутої руди з вмістом Fe16-30%.

Як повідомлялося раніше, міжнародна аудиторська компанія PWC провела дослідження, згідно з яким зміни до Податкового кодексу, закладені в законопроекті №1210, зроблять рентні платежі у співвідношенні до комерційної прибутку підприємств майже в 10 разів більше, ніж в Росії, а також стануть вищими, ніж в Австралії, Бразилії та Китаї.