Міноборони та РНБО працюють над деталізацією окремих статей бюджету / УНІАН

Наступного року пріоритетом Міністерства оборони України буде фінансування витрат на озброєння і військову техніку.

Як повідомив у Facebook міністр оборони Андрій Загороднюк, також у пріоритеті – відновлення об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте такожУ Міноборони розповіли, скільки цього року виділять на військову техніку

Відео дня

"Основний пріоритет для нас залишатиметься незмінним - це озброєння і військова техніка, а також відновлення об'єктів критичної інфраструктури", - написав міністр.

Також він повідомив, що Міноборони разом з урядом та Радою національної безпеки та оборони продовжує працювати над деталізацією окремих статей бюджету, і невдовзі громадськість буде поінформовано про розподіл передбачених коштів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 жовтня, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів не має наміру у 2020 році зменшувати витрати на оборону і всілякі виплати військовослужбовцям і ветеранам АТО.

Він наголосив, що інформація, яка з'явилася в ЗМІ про нібито скорочення цих витрат, не відповідає дійсності.

За його словами, в проекті держбюджету на 2020 рік передбачено 136,6 млрд грн на фінансування Міністерства оборони, що значно перевищує витрати цього року в розмірі 101,7 млрд грн.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, на весь сектор оборони і безпеки в 2020 році планують спрямувати 245,8 млрд грн.