Гривня може впасти до долара до кінця року / фото УНІАН

Курс долара в Україні в обмінниках до кінця 2019 року буде перебувати на позначці 27-27,5 грн/$.

Такий прогноз озвучив економіст Ігор Гарбарук. За його словами, певне зростання курсу можливе у найближчі тижні, передає "Обозреватель".

"У третій декаді жовтня і на початку листопада, я думаю, певне зростання курсу відбудеться... Я думаю, рівень 27-27,5 грн/$ на кінець року – це якраз і буде той реальний курс в обмінниках, який ми побачимо", – розповів економіст.

Відео дня

За словами Гарбарука, сьогодні на валютному ринку України спостерігається надлишок долара.

Читайте такожДолар подешевшав у курсах Нацбанку

"Три дні тому на мільярд з гаком продали облігації внутрішньої державної позики. Нерезиденти країни завели сюди валюту, купили гривні й придбали цінні папери... У нас досить добрий урожай – тільки за перші півроку на 42% зріс експорт зерна. На 19% за півроку зріс експорт чорних металів. На 13% зросли надходження від наших заробітчан... Складається ситуація, що пропозиція валюти на ринку вища, ніж потрібно. Тому курс не зростає", – пояснив він.

При цьому Гарбарук зазначив, що, незважаючи на стабільний долар, спостерігається зростання цін на пальне, продукти, товари.

"Інфляція не настільки прив'язана до долара", – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на четвер, 21 жовтня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 25,04 грн/дол., до євро – на рівні 27,90 грн/євро.