112.ua

Прийняття законопроекту 1210 призведе до краху цілої індустрії в країні, що неминуче призведе до позбавлення робочих місць. Люди вийду на вулиці.

Таку заяву зробив політичний аналітик Олексій Калініченко в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Це, за великим рахунком називається крах цілої індустрії в країні. Адже весь прибуток буде, в першу чергу, йти на погашення податкових зобов'язань перед державою, які зростуть. За деякими оцінками в 3-4 рази можуть піднятися ці ставки", - сказав він.

Відео дня

Також це загрожує втратою ринків, які ще займає українська металургія. Це вже йде автоматично обрізання дохідної частини бюджету, надходження валютних. Тобто те, що ми продаємо в підсумку. Не варто забувати і про соціальну складову, якщо згортатиметься виробництво, значить люди будуть, я до цього теж хочу підвести, то люди будуть позбавлятися робочих місць. Куди ці люди підуть? Вони можуть піти на вулицю", - додав Калініченко.

Нагадаємо, у Верховній Раді мають намір розглянути зміни в Податкове законодавство, винесені в законопроект № 1210, він передбачає значне підвищення ренти на залізну руду, і тим самим робить металургійну галузь в Україні збитковою, а металопродукцію неконкурентною на світових ринках із-за різкого зростання її ціни.