Ілюстрація REUTERS

Обсяг інвестицій Європейського банку реконструкції та розвитку в державний, приватний і муніципальний сектори української економіки за підсумками 2019 року може досягти 1,2 мільярда євро, що є рекордним показником за останні роки співпраці.

Читайте такожЄБРР хоче зберегти інвестиції в Україну на рівні $1 мільярда

Про це під час зустрічі з віце-президентом ЄБРР Аланом Пію заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Відео дня

"Перш за все хотів би подякувати команду ЄБРР за плідне двостороннє співробітництво: фінансування програми закупівлі природного газу, 149 мільйонів євро кредиту для реалізації проекту з модернізації мережі електропередачі НЕК "Укренерго", 100 мільйонів євро для модернізації АТ "Укрзалізниця" і 52 мільйони на придбання верстатів капітального ремонту свердловин та підвищення енергоефективності АТ "Укргазвидобування", - цитує Гончарука його прес-служба.

Віце-президент ЄБРР у свою чергу зазначив, що підтримує реформи українського уряду, адже вони є важливими чинниками стабільності, передбачуваності й прозорості внутрішніх політичних і економічних процесів, і додав, що вони дозволяють надалі підвищити темп двостороннього співробітництва.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні. На сьогоднішній день банк інвестував 14,6 мільярда євро в майже 450 проектів. 75% інвестицій банку припадає на приватний сектор.