Дефіцит держбюджету становитиме 95 млрд грн / фото УНІАН

Кабінет міністрів в оновленому проекті державного бюджету на 2020 рік, який поданий на розгляд до Верховної Ради в другому читанні, пропонує скоротити дефіцит держбюджету до 95 млрд грн, що становить 2% від валового внутрішнього продукту.

Читайте такожГончарук представивши доопрацьований проект держбюджету-2020: нові цифри

Про це журналістам повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Відео дня

«Ми зменшуємо рівень дефіциту до ВВП до 2%. Це велике скорочення. Це не означає, що ми відразу і будемо запозичувати менше, але ми запозичуємо набагато менше, ніж віддаємо, а також плануємо кошти, які надходитимуть від приватизації, вони також зменшать суму, яка необхідна для запозичень. В цілому, зменшенням дефіциту наш обов'язок, якщо брати тільки державний борг, повинен прийти до цифри менше 50% від ВВП», - сказала вона.

«Дефіцит 2%, дефіцит такий ж, як ми подавали на перше читання. Дохідна і видаткова частина змінилися приблизно на 15 млрд грн загалом. Дохідна частина на 13 млрд грн збільшилася, видаткова збільшилася на 15 млрд грн, тому що частина витрат була перерозподілена», – додала голова Мінфіну.

За її словами, в оновленому проекті держбюджету на 3 млрд грн збільшено план надходжень спеціального фонду з розрахунком на ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу. План доходів загального фонду держбюджету збільшено на 10 млрд грн за рахунок зростання надходжень дивідендів та частини чистого прибутку від державних компаній, невеликого росту надходжень податку на прибуток і від оренди держмайна.

Як повідомляв УНІАН, у проекті держбюджету на 2020 рік, який подавався на розгляд Ради у вересні, пропонувалося скоротити дефіцит державного бюджету до 2,09% ВВП, а державний борг - до 46,7% ВВП.