Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук впевнений, що перепис населення можна провести дешевше, ніж за 3,4 мільярда гривень - саме ця сума була закладена на це в проекті держбюджету-2020 до першого читання.

Читайте такожСтало відомо, про що запитуватимуть українців під час перепису

Про це прем'єр заявив під час брифінгу.

Відео дня

"Ми намагаємося зрозуміти, чи можна отримати той самий результат з тим же рівнем якості, але дешевше. Виконавши окремі розрахунки, ми побачили, що сума, яка раніше закладалася в 3,4 мільярда, надто велика - перепис можна провести значно дешевше", - сказав він.

Гончарук додав, що для оптимізації процесу до проведення перепису можна підключити співробітників "Укрпошти" та інших державних компаній.

За його словами, методологію Кабінет міністрів має намір обговорювати в січні, оскільки перепис населення планується на грудень 2020 року.

"Це релевантний місяць. Люди, як правило, вдома, вони приїжджають з роботи з-за кордону. Тому часу на підготовку до перепису населення наступного року у нас достатньо", - зазначив прем'єр.

Гончарук також підтвердив наміри Кабміну провести так званий цифровий перепис населення до кінця поточного року.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив, що в Україні можуть виконати електронний перепис населення, об'єднавши всі державні реєстри з даними про українців в один. Він також додав, що об'єднання існуючих реєстрів фізосіб буде набагато вигіднішим, ніж проведення класичного перепису населення.