Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів планує провести перепис населення України в 2020 році з активним застосуванням онлайн-інструментів, про що під час ефіру на одному з телеканалів заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожСтало відомо, про що запитуватимуть українців під час перепису

«Звичайно, перепис. Ми подивилися на різну практику в світі, як робиться перепис, і зараз шукаємо можливість зробити перепис максимально з урахуванням онлайн-інструментів, стимулювати людей самостійно заповнювати інформацію про себе за допомогою онлайн-інструментів», - сказав він.

Також він повідомив, що в державному бюджеті на 2020 рік передбачено кошти на проведення перепису населення.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив, що в Україні можуть провести електронний перепис населення, об'єднавши всі державні реєстри з даними про українців в один. Він також додав, що об'єднання існуючих реєстрів фізосіб буде набагато вигіднішим, ніж проведення класичного перепису населення.

Представляючи Програму діяльності уряду на найближчі п'ять років на початку жовтня, прем'єр Гончарук заявив, що електронний перепис населення України може бути проведений вже до кінця 2019 року.