В діях НАБУ і Генпрокуратури компанія вбачає політичні мотиви

В агрохолдингу "Укрлендфармінг" бізнесмена Олега Бахматюка, спростовують інформацію про розкрадання 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році "ВіЕйБі Банку", найбільшим акціонером якого був Бахматюк.

Читайте такожБахматюк написавши відкриту заяву Зеленському щодо тиску силовиків на бізнес

"Ми заявляємо, що це абсолютна неправда, яка неодноразово була спростована різними експертизами та офіційними висновками Фонду гарантування вкладів (до цих висновків за всі ці роки НАБУ не мало жодних претензій)", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Відео дня

Зазначається, що у 2017 році Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) дійсно відкрила провадження, однак справа зайшла в глухий кут. А у 2019 році Генеральна прокуратура змінила підслідність і "закрила справу за відсутністю складу злочину".

В нинішніх діях НАБУ і Генпрокуратури компанія вбачає політичні мотиви.

"З приходом генпрокурора Рябошапки, який, як відомо, є другом голови НАБУ Артема Ситника і вважає, що в основу роботи прокуратури має лягти соціологія, справу було незаконно відновлено... І при цьому представники НАБУ мовчать про прямий конфлікт інтересів між Артемом Ситником і фігурантами справи. Ми впевнені, що це справа безперспективна і не має нічого спільного з законністю", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Олег Бахматюк написав відкриту заяву президенту Володимиру Зеленському з приводу обшуків і затримань працівників його компанії. Бахматюк заявляє, що компанію, яка створює 27 тисяч робочих місць і платить мільярдні податки, безпідставно тероризують силовики, і просить президента втрутитися.

У структурах власника одного з найбільших українських агрохолдингів, групи компаній "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка, пройшли обшуки та затримання працівників силовиками НАБУ. Це відбулося в рамках провадження у справі ліквідованого VAB банку, за яким вже колись проводилися слідчі дії й експертизи кількома силовими органами і яке було офіційно закрито. Звернення бізнесмена до президента з проханням втрутитися в ситуацію було розміщено сьогодні вранці на офіційному сайті компанії.