Голову "Укрексімбанку" затримала СБУ за дорученням Генпрокуратури / фото facebook/Ukrexim

Затриманий голова правління "Укрексімбанку" Олександр Гриценко підозрюється у сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопоставленими чиновниками часів Віктора Януковича.

Читайте такожЗатриманій за хабарництво чиновниці Офісу президента та її спільникам повідомили про підозру

Про це повідомили у прес-службі Служби безпеки України.

"Затримання відбувалося в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). Зокрема, він підозрюється у сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопоставленими чиновниками часів Януковича. Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів", – сказано в повідомленні.

В СБУ додали, що затриманому топ-менеджеру "Укрексімбанку" "забезпечено право на захист і спілкування з адвокатами".

Як повідомляв УНІАН, затриманого голову "Укрексімбанку" Олександра Гриценка помістили в ізолятор тимчасового утримання.

В неділю деякі ЗМІ з посиланням на родичів Гриценка заявили, що невідомі забрали його у чорний автобус просто на очах у дитини, з якою він гуляв. Його родина звернулася до правоохоронних органів.

Пізніше прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила, що голову "Укрексімбанку" ніхто не викрадав, а затримали його спецслужби за дорученням Генпрокуратури України.