Ілюстрація REUTERS

Фонд державного майна вперше опублікував повний перелік усіх об'єктів малої приватизації, повідомила прес-служба фонду.

Читайте такожКабмін наступного року хоче продати держпідприємств на 12 мільярдів гривень

Зокрема, мова йде про 187 пакетів акцій та єдиних майнових комплексів державних підприємств, 139 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення та 357 позицій окремого майна.

Відео дня

“Перелік включає абсолютно різні об'єкти малої приватизації по всій території України - як цілі морські порти, заводи та бази відпочинку, так і гаражі, їдальні та лазні. Прозора, конкурентна приватизація цього майна дасть можливість підвищити ефективність його використання, зменшити корупцію та наповнити державний бюджет як шляхом коштів від приватизації, так і завдяки майбутнім податкам", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, продаж цих об'єктів буде проходити виключно через аукціони системи "ProZorro.Продажі". До середини січня заплановано 165 аукціонів.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Прозорро.Продажі" в рамках малої приватизації.

В групу малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Також Зеленський закликав Кабмін скласти список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.