REUTERS

У ході тригодинної зустрічі, яка відбулась у Берліні, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер домовились "з великою інтенсивністю" продовжувати пошук вирішення боргової кризи в Греції, повідомляє DW.DE. До зустрічі неочікувано долучились також голови Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і Європейського Центробанку Маріо Драгі.

Читайте такожГреція погрожує дефолтом у разі неотримання грошей від кредиторів

Як повідомляє офіційний представник уряду Німеччини, сторони в останні дні тісно взаємодіяли одна з одною і мають намір підтримувати контакт надалі - також за участю Афін.

Відео дня

Міжнародні кредитори розробили для Греції "останню компромісну пропозицію". Сторони мають намір виробити спільну позицію, яка "суворо ґрунтується на існуючій програмі".

Упродовж кількох місяців Греція веде з кредиторами переговори про виплату фінансової допомоги в обмін на проведення необхідних політичних та економічних реформ в країні. 5 червня закінчується термін чергової виплати Греції в МВФ за боргом розміром близько 300 млн євро. Загальна сума чотирьох червневих виплат Афін в МВФ становить 1,6 млрд євро. Поточна програма міжнародної фінансової допомоги для Греції добігає кінця у червні 2015 року.