Ілюстрація / REUTERS

Народний банк Китаю заявив про намір влити в китайську економіку 1,2 трлн юанів (приблизно 156 млрд євро).

Як повідомляє Deutsche Welle, згідно із заявою банку, оприлюдненою 2 лютого, так звана операція зворотного викупу розпочнеться вже в понеділок.

Метою вливання в китайському центробанку називають підтримку «прийнятної та достатньої ліквідності в банківській системі та стабільності валютного ринку під час спалаху нового коронавірусу 2019-nCoV у Китаї.

Відео дня

Днем раніше центробанк анонсував низку заходів монетарної та кредитної підтримки для підприємств, які беруть участь у боротьбі із епідемією вірусу, зокрема медичних компаній. Також у Народному банку Китаю закликали приватні фінансові інституції надавати «достатні кредитні ресурси» лікарням та іншим медичним організаціям в рамках цих заходів.

Раніше у Китаї влада продовжила канікули на Новий рік за місячним календарем, сподіваючись запобігти поширення вірусу.

Китайські фінансові регулятори вважають, що негативний вплив спалаху коронавірусу на економіку Китаю буде «короткотерміновим».

Читайте такожРосія зупиняє залізничне сполучення з Китаєм

Як повідомляв УНІАН, станом на 2 лютого у світі зареєстровано 14 тис. 568 лабораторно підтверджених випадків нового коронавірусу, 305 з яких летальні. Зокрема, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межі Китаю, з них 23 випадки - в країнах Європи (8 - Німеччина, 6 - Франція, 2 - Італія, 2 - Росія, 2 – Велика Британія, по 1 в Іспанії, Фінляндії і Швеції ).

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.