Милованов представив стратегію економічного зростання / фото УНІАН

Стратегія Кабінету міністрів щодо забезпечення економічного зростання України в найближчі роки ґрунтується на залученні інвестицій, заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов під час презентації урядової стратегії економічного зростання України.

Читайте такожДо України з-за кордону за рік переказали майже $12 мільярдів (інфографіка від Нацбанку)

"Це інвестиції в людей, інвестиції в ринок землі, інвестиції ринок капіталу, створення ринку капіталу, інвестиції в технології", - сказав він.

Відео дня

За словами міністра, у найближчі роки Україна повинна залучити не менше 50 млрд доларів інвестицій.

Він зазначив, що уряд має намір масштабувати позитивний досвід залучення інвестицій, який є в агропромисловому комплексі та IT-секторі.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін поставив перед собою завдання забезпечити 40%-ве зростання валового внутрішнього продукту України в найближчі п'ять років.

Раніше Милованов заявляв, що Україна в найближчі п'ять років для економічного успіху повинна не тільки залучити мільярдні іноземні інвестиції, але також як мінімум удвічі збільшити обсяги внутрішнього інвестування. За його словами, виконання завдання із залучення 50 млрд доларів інвестицій в найближчі п'ять років дозволить не тільки забезпечити економічне зростання в 40%, але й знизити середнє зношення основних фондів країни до 48% з 60%.