Ілюстрація REUTERS

Новий прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав першочерговими завданнями Кабінету міністрів недопущення економічної і бюджетної кризи, тому вважає за необхідне переглянути державний бюджет на 2020 рік.

Читайте такожШмигаль заявивши про необхідність посилення економічного блоку уряду

Про це він заявив під час свого виступу у Верховній Раді.

Відео дня

«Є ряд викликів, які нам потрібно вирішувати негайно. Це недопущення економічної і бюджетної кризи. Вважаю, що ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік, особливо в частині збільшення виплат і пенсій для простих українців. Є витрати, які ми повинні скоротити. Це стосується зарплат і премій посадових осіб, у тому числі міністрів нового уряду, членів низки наглядових рад та інших чиновників», - сказав він.

За словами Шмигаля, одним з першочергових завдань є погашення боргів із зарплати перед шахтарями.

«Ми не маємо права відвертатися від людей, які щодня ризикують життям, і не допустимо знищення вугільної галузі», - сказав він.

Також кандидат на посаду прем'єра заявив, що необхідно посилити економічний блок уряду.

«Він повинен забезпечити не тільки зростання промисловості та аграрного сектору, що важливо, але відчуття цього зростання кожному українцю. На цей момент ми побачили тільки зміцнення гривні, що вдарило, на жаль, на експорт, але ніяк не позначилося на добробуті пересічних українців», - сказав Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада України призначила прем'єр-міністром України Дениса Шмигаля. За це рішення проголосував 291 народний депутат з 405 зареєстрованих у сесійній залі.

Раніше Рада прийняла постанову про відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, а також відправила у відставку уряд.