Ілюстрація REUTERS

Європейські акції впали в понеділок на тлі поширення коронавірусу в Європі, при цьому екстрене пом'якшення політики провідними центробанками не змогло заспокоїти інвесторів.

Читайте такожПадіння російського рубля триває

Загальноєвропейський індекс STOXX 600 впав на 4,66% до 10.07 за Києвом. Лідерами зниження стали біржі Франції та Іспанії на тлі введених двома країнами слідом за Італією обмежень на пересування, пише Рейтер.

Відео дня

Енергетичний сектор знизився на тлі падіння цін на нафту, в той час як папери авіакомпанії EasyJet, власника British-Airways IAG і Air France - KLM очолили зниження серед компонентів STOXX 600.

Федеральна резервна система скоротила процентні ставки практично до нуля, відновила скупку облігацій та залучила інші заходи зі свого антикризового арсеналу, підключивши провідні світові центральні банки до підтримки глобальної економіки, яка падає під натиском коронавірусу.

П'ять інших провідних центральних банків Англії, Європи, Канади, Швейцарії та Японії - також зменшили вартість свопів, щоб полегшити надання доларової ліквідності фінансовим інститутам, які зіткнулися зі стресом на кредитних ринках.

Банк Японії в понеділок ще більше пом'якшив політику, збільшивши скупку біржових інвестиційних фондів та інших ризикованих активів для боротьби з розширення економічних наслідків епідемії.

Центральний банк Нової Зеландії знизив процентну ставку на 75 базисних пунктів до рекордно низького рівня в понеділок після екстреного засідання, готуючись до "значних" наслідків епідемії коронавірусу для економіки.