Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль представив у Верховній Раді проект змін до державного бюджету на 2020 рік і закликав народних депутатів підтримати його.

Читайте такожДержбюджет-2020 перепишуть через коронавірус: зростуть дефіцит і держборг

«Непрості часи вимагають від нас відповідальних рішень. Затвердження бюджету надзвичайної ситуації і є цією відповідальною дією, це найвищий рівень відповідальності, це підтримка сценарію виходу України з кризи», - сказав прем'єр.

Відео дня

За його словами, зміни мають на увазі додаткове фінансування регіонів, культури, освіти.

Шмигаль зазначив, що проект передбачає створення спеціального фонду з боротьби з коронавірусом, обсяг якого становитиме 64,7 млрд грн.

«Це додаткові виплати медичним працівникам, які лікують українців, закупівля медобладнання, виплати українцям, які втратили роботу через коронавірус, надання грошової допомоги членам сімей медичних працівників», - сказав прем'єр.

Читайте такожРада зібралася на позачергове засідання: розгляне зміни до бюджету та питання про ринок землі (трансляція)

Крім того, пропонується збільшення фінансування Пенсійного фонду на 29,7 млрд грн.

«Це необхідно для того, щоб уже в травні провести індексацію пенсій, а також виплатити пенсіонерам, які отримують менш як 5000 гривень, допомоги в розмірі 1000 гривень», - сказав керівник уряду.

У новому проекті бюджету пропонується зберегти фінансування Дорожнього фонду в розмірі 72 млрд грн.

«Будівництво доріг - це швидкий розігрів економіки і додаткові робочі місця», - сказав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада провалила голосування щодо внесення змін до держбюджету-2020 року, відправивши його на доопрацювання в Кабмін.