Ілюстрація REUTERS

Більша частина українських пенсіонерів отримують пенсії через банківські установи.

Читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли, чи чекати пенсіонерам на обіцяну тисячу гривень

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Відео дня

"Станом на 1 квітня 2020 року, 66,4%, або 7,5 мільйона українських пенсіонерів отримують пенсійні виплати через банки", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, 51,5% пенсіонерів отримують пенсії у "Приватбанку". На другому місці – "Ощадбанк": на картки цього банку зараховуються щомісячні виплати 37,4% пенсіонерів. 4,9% одержувачів пенсій обслуговуються банком "Райффайзен Банк Аваль". Решта 6,2% обрали інші українські банки для отримання пенсії.

Також у ПФУ повідомили, що на фінансування пенсій за квітень з початку місяця вже направлено 20,6 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, раніше Пенсійний фонд повідомив про збільшення кількості людей, які розв'язують питання пенсійного забезпечення дистанційно під час карантину.

1 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення.

Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати в розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень, а також проведення у травні 2020 року індексації пенсій на 11% для 7 мільйонів пенсіонерів.

Крім того, у квітні буде проведена виплата одноразової допомоги у розмірі 1 тисячі гривень для 10 мільйонів пенсіонерів, які отримують за станом на 1 квітня 2020 року пенсію менш як 5 тисяч гривень.

Середній розмір пенсії в Україні станом на 1 січня 2020 року становить 3082,98 гривні.