Фото УНИАН

Депутати Дніпропетровської міської ради просять Верховну Раду не підтримувати законопроект № 4495 щодо перерозподілу акцизних зборів, що надходять до бюджетів міст, сіл і селищ від суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі нафтопродуктами, скрапленим газом, речовинами, які використовуються як компоненти моторного палива, моторного палива альтернативного. Законопроектом пропонується 30% надходжень направляти не в бюджети міст, а до спеціальних фондів бюджетів областей на ремонт доріг обласного значення.

Дніпропетровські депутати вимагають залишити 100% надходжень від акцизного збору за місцевими бюджетами. Відповідне звернення до парламенту міськрада прийняла під час восьмої сесії 18 травня. Його підтримали всі 60 депутатів, зареєстрованих у залі.

За словами Дніпропетровського міського голови Бориса Філатова, надходження від акцизних зборів у бюджет Дніпропетровська 2016 року мають скласти 350 мільйонів гривень. Це – одне з чотирьох основних джерел доходів міської казни.

Відео дня

Читайте такожВ Україні з березня підвищили акцизи на пальне

"Ми не хочемо, щоб від нашого бюджету відрізали значні суми на будівництво доріг обласного значення. Це треба робити, але за кошти державного або обласного бюджетів. Нам є куди витрачати гроші", – сказав мер Борис Філатов.

Фото УНИАН

Фото УНИАН