Українській владі необхідно проводити гнучкішу валютну політику.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на інвестиційному форумі, організованому групою компаній "Інвестиційний Капітал Україна", професор економіки в Stern School of Business Університету Нью-Йорка Нуріель РУБІНІ, який передбачив фінансову кризу в США і її причини.

За його словами, гнучкіший валютний курс, який передбачає певну девальвацію вітчизняної валюти, дозволить посилити конкурентоспроможність української економіки. У зв'язку з цим експерт зазначив, що сьогодні більшість країн світу проводитимуть девальваційну політику по відношенню до своїх валют для підтримки експортерів.

Відео дня

У той же час, Н. РУБІНІ застеріг, що подібна практика надалі може привести країни до торговельних воєн, у першу чергу, між США і Китаєм. Експерт також сказав, що на сьогодні в українській економіці спостерігаються ознаки стабілізації. Проте, за його словами, у другому півріччі 2010 року можна буде спостерігати уповільнення її зростання на тлі подібних процесів в економіках розвинених країн.

У зв'язку з цим Н. РУБІНІ зазначив, що економіки країн Східної Європи, у тому числі і України, і надалі продовжують залишатися під сильним впливом ситуації на світових ринках. За його словами, поліпшити ситуацію зможе прискорення реформ в Україні зокрема, проведення фіскальної реформи і, як наслідок, створення стійкої до зовнішніх впливів вітчизняної економіки.