Фото REUTERS

Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER) у вівторок, 29 липня, розгляне пропозиції Європейської комісії щодо застосування до Росії економічних санкцій третьої фази.

Як передає власний кореспондент УНІАН з Брюсселя, про це на брифінгу журналістам сказав представник Європейської Комісії Джонатан Тодд.

Він нагадав, що у п’ятницю ввечері була оприлюднена відповідна заява президента ЄК Жозе Мануеля Баррозу, в який він висловив сподівання, що держави-члені ЄС ухвалять пропозиції цього тижня. „Комітет постійних представників обговорить ці пропозиції завтра, у вівторок, 29 липня”, - сказав він.

Відео дня

Читайте такожМіністр фінансів ФРН: Санкції проти Москви - першочергове завдання

Представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майа Косьянчич повідомила, що засідання Комітету постійних представників відбудеться у і другій половині понеділка, щоб продовжити підготовку заходів, запропонованих ЄК в рамках мандату, наданого Радою ЄС минулого вівторка. „Це наш пріоритет. Робота продовжується. Але я не можу говорити про результат цього засідання”, - зазначила вона. 

Косьянчич також сказала, що триває також робота над внесенням до списку нових імен, які потраплять під дію санкції на основні нового розширеного правового підґрунтя. 

Читайте такожСанкції ЄС повинні торкнутися російських олігархів - віце-канцлер ФРН

Як відомо, пропозиції ЄК стосуються всіх чотирьох галузей, які були визначені Європейською Радою, а саме: ринок капіталу, сектори оборони, товарів подвійного використання та чутливих технологій, у тому числі, енергетичний сектор.