Біткоїн різко здорожчав / фото УНІАН

У середу курс біткоїну, найбільш популярної криптовалюти в світі, перетнув рубіж у 51 тис дол. Такі дані приводить криптобіржа Coindesk.

Востаннє біткоїн торгувався на цьому рівні у грудні 2021 року. Капіталізація криптовалюти також досягла рекордного з грудня 2021 року рівня і становить 1 трлн дол. Обсяг торгів біткоїну за останні 24 години становив близько 40 млрд дол.

Зростання біткоїну пов’язують з пом'якшенням грошово-кредитної політики Китаєм, через що збільшуються покупки активів, зокрема криптовалюти.

Відео дня

На думку фахівців, при утриманні ціни біткоїну на високому рівні упродовж кількох днів, можна чекати на ще більшій зріст криптовалюти. Експерти навіть не виключають, що біткоїн поб'є свій історичний рекорд у 69 тис дол, встановлений у листопаді 2021 року.

Як зростав біткоїн

На початку січня криптовалюта вперше за більш ніж півтора року перетнула позначку в 45 тис дол, а у понеділок її ціна вперше з кінця 2021 року перевищила 50 тис.

Січневе зростання криптовалюти пов’язували з тим, що регулятори США схвалили біржові фонди, які повинні інвестувати безпосередньо в біткоїн.

Вас також можуть зацікавити новини: