Ілюстрація REUTERS

За підсумками кампанії декларування доходів, отриманих громадянами України у 2019 році, майже 8 тисяч осіб задекларували доходи у розмірі понад 1 мільйон гривень.

Читайте такожЗеленський оприлюднив декларацію: дохід сім'ї - майже 29 мільйонів гривень

Про це повідомили в прес-службі Державної податкової служби України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, кількість таких громадян зросла на 3 тисяч, у порівнянні з минулим роком. При цьому три людини відзначили доходи в сумі понад 1 мільярд гривень, з них два жителі Києва та один - Дніпра.

Загалом мільйонерами задекларовано отриманий дохід у сумі 68,3 мільярда гривень і визначені до сплати майже 2 мільярдів гривень податкових зобов'язань.

Зазначається, що доходи понад 1 мільйон гривень найактивніше декларували жителі Києва - 40% від загальної кількості (3242 особи), Дніпропетровської та Харківської областей - 8% (616 осіб) і 7,4% (593 особи) відповідно.

"Рекордну суму своїх податкових зобов'язань до сплати до бюджету (з ПДФО і військового збору) визначено жителем Києва. Він заплатить 304 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, українці за результатами деклараційної кампанії 2019 року задекларували 94,37 мільярда гривень отриманих доходів за 2018 рік, що на 39,9% більше, ніж за підсумками попередньої кампанії.