Україна з мінімальними втратами витримала перший етап пандемії коронавірусу / REUTERS

Президент Володимир Зеленський підкреслює, що Україна з мінімальними втратами витримала перший етап пандемії коронавірусу, але розслаблятися рано.

Читайте такожРівень бідності в Україні зросте до 45% - Мінсоцполітики

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у щорічному посланні про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Відео дня

"Ми витримали перший етап і пройшли його з мінімальними втратами. Так, є прогнозоване скорочення економіки та ВВП, але воно торкнулося всіх країн світу. А в порівнянні з багатьма європейськими країнами наше падіння менше, як і відсоток смертності від COVID. Німеччина (4%), Франція (9%), Великобританія (11%), А Україна 1,9%", - сказав Зеленський.

За словами президента, в Україні співчувають іншим країнам.

"Більше того, не маємо права розслаблятися. Протидія covid-19 триває. Рекорди за кількістю хворих фіксуються у світі кожен день. На жаль, Україна не виняток. Адаптивний карантин і менш суворі заходи безпеки були необхідні для відновлення економіки України, але це не скасовує елементарних правил. Я хочу звернутися до всіх громадян України, які, попри страшні щоденні цифри, або взагалі не носять маски, або роблять це "для галочки". Маска на вашому обличчі - це безпека інших людей. Депутатів це також стосується", - підкреслив Зеленський.

Що цьому передувало

  • В Україні з початку пандемії станом на ранок 20 жовтня зареєстровано 309 тисяч 107 лабораторно підтверджених випадків-19, з них 5 тисяч 786 летальних, 129 тисяч 533 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 5 тисяч 469 нових випадків.