Зараз статки Маска становлять 197,7 млрд доларів / фото REUTERS

Ілон Маск поступився титулом найбагатшої людини у світі засновнику Amazon Джеффу Безосу. Про це повідомляє Bloomberg.

Зараз статки Маска становлять 197,7 млрд дол, у той час як статки Безоса дорівнюють 200,3 млрд дол. Останній раз засновник Amazon займав титул найбагатшої людини за версією Bloomberg у 2021-му.

Розрив у статках між Маском і Безосом, який колись досягав неймовірні 142 млрд дол, скоротився, оскільки акції Amazon і Tesla демонструють протилежну динаміку. Якщо акції Amazon з кінця 2022 року зросли більш ніж удвічі, то акції Tesla впали приблизно на 50% від свого піку у 2021-му.

Відео дня

Стрімке падіння акцій Tesla пов’язано з тим, що постачання з її шанхайського заводу впали до найнижчого рівня більш ніж за рік. Статки Маска можуть скоротитись ще більше, оскільки суд у американському штаті Делавер скасував його зарплатний пакет у розмірі 55 млрд дол у Tesla Inc. 

Безумний Маск - деталі

Нагадаємо, останнім часом Маск запам'ятався досить скандальними і провокаційними заявами. Так, нещодавно він сказав, що НАТО треба розформувати, оскільки Варшавського договору більше не існує (а отже і загрози для Північноатлантичного альянсу нібито більше нема). 

Ще раніше голова Tesla заявив, що "немає жодного шансу" на поразку Володимира Путіна у війні проти України. При цьому підозри у симпатіях до російського диктатора він назвав "абсурдними". 

А у минулому році Маск публічно обматюкав рекламодавців через їх відмову щодо продовження співпраці з придбаною ним платформою Х.

Вас також можуть зацікавити новини: