Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України рекомендує обмежити заробітні плати керівників та членів наглядових рад державних банків до десяти мінімальних зарплат, що становить 47 230 гривень, з квітня і до кінця карантину, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу в країні.

Читайте такожДефіцит бюджету України вже перевищив 32 мільярди гривень

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, відповідна рекомендація була прийнята в ході сьогоднішнього засідання уряду і найближчим часом буде направлена спостережним радам "Приватбанку", "Ощадбанку" та "Укрексімбанку".

Відео дня

"Рекомендація поширюється на голів правління, членів правління, а також членів наглядових рад державних банків. Обмеження має діяти з квітня 2020 року і на період до завершення місяця, в якому скасовується встановлений карантин", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня Кабінет міністрів обмежив суму 47 тисяч гривень рівень зарплат керівництва державних компаній і винагород членів наглядових рад на період з квітня і до кінця карантину.

З 11 березня в Україні діє загальнонаціональний карантин для запобігання поширення коронавірусу. Він діятиме щонайменше до 11 травня.