З Фонду боротьби з COVID-19 вже витратили майже 26 мільярдів гривень / REUTERS

Україна витратила на боротьбу з COVID-19 зі спеціалізованого фонду 25,8 мільярда гривень з 66 мільярдів гривень запланованих і за програмою медичних гарантій 4,8 мільярда гривень з 15,8 мільярда гривень запланованих.

Читайте такожЗа гроші з "коронавірусного фонду" не придбали жодного апарату ШВЛ

Про це повідомляти прес-служба Міністерства фінансів.

Відео дня

"З Фонду боротьби з COVID-19 вже використано 25,8 мільярда гривень, або 39% виділених коштів. Також за програмою медичних гарантій Національна служба здоров'я вже здійснила оплату закладам охорони здоров'я на суму понад 4,8 мільярда гривень з 15,8 мільярда гривень запланованих за послуги, пов'язані з лікуванням COVID-19", - зазначили в прес-службі.

На що витратять залишок грошей

За інформацією прес-служби, у сфері охорони здоров'я з Фонду боротьби з COVID-19 також передбачено виділення 100 мільйонів гривень на закупівлю апаратів ШВЛ: на сьогоднішнє ці кошти в повному обсязі у головного розпорядника – Міністерства охорони здоров'я (МОЗ), і майже 3 мільярди гривень на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників установ охорони здоров'я, з яких поки використано 553,5 мільйона гривень.

Крім того, з коштів місцевих бюджетів витрачено 3,3 мільярда гривень на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Що цьому передувало

  • Міністерство охорони здоров'я України закладає в проект бюджету на 2021 рік 15,08 мільярда гривень на вакцини від COVID-19.