Ілюстрація REUTERS

Імпорт товарів в Україну в першому півріччі 2020 року склав понад 24,3 мільярда доларів, що на 3,4 мільярда доларів, або на 12% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожЛюди в 170 країнах через пандемію житимуть гірше - голова МВФ

Як повідомили в прес-службі Державної митної служби України, експорт товарів з України за вказаний період становив 23 мільярди доларів, що на 1,6 мільярда доларів, або на 6%, менше, ніж у першому півріччі 2019 року.

Відео дня

Зазначається, що найбільше товарів за вказаний період було імпортовано з Китаю (15% від загального імпорту), Німеччини (9%), Росії (9%).

Зокрема, найчастіше в Україну імпортували палива мінеральні, нафта та продукти її перегонки, воски мінеральні, реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої, їх частини, а також засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання.

Що стосується експорту, то, за даними Держмитслужби, головними партнерами України по експорту були Китай (13% від загального експорту), Польща (6%) і Росія (6%).

Найчастіше з України експортували зернові культури, чорні метали, жири та олії тваринного або рослинного походження, продукти їх розщеплення, готові харчові жири і воски тваринного або рослинного походження.

Як повідомляв УНІАН, зовнішньоторговельний баланс України за 2019 рік зведений з дефіцитом в 3,633 мільярда доларів, що в 1,7 раза нижче дефіциту за 2018 рік в обсязі 6,213 мільярда доларів.