Продати валюту можна за курсом 36,75 гривень / фото УНІАН

Готівковий курс гривні до євро у "ПриватБанку" сьогодні, 7 серпня, послабшав на 5 копійок, - до 41,5 грн за євро у порівнянні із п’ятницею 4 серпня. Продати європейську валюту в банку можна трохи вигідніше за курсом 40,5 гривень.

Курс готівкового долара у "ПриватБанку" залишився на попередньому рівні – 37,35 грн за долар. Продати валюту можна за курсом 36,75 гривень. Курс долара на карткові розрахунки у "ПриватБанку" становить 37,45 грн, євро - 41,84 грн.

Що відбувається з курсом

Як повідомляв УНІАН, готівковий курс гривні до євро у "ПриватБанку" 4 серпня укріпився на 10 копійок, - до 41,45 грн за євро. Курс готівкового долара не змінювався і лишався на рівні 37,35 грн за долар.

Відео дня

Начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий спрогнозував, що на другому тижні серпня ситуація на готівковому валютному ринку докорінним чином не зміниться, а готівковий курс долара та євро перебуватиме в коридорах 37- 37,5 грн за долар та 40,7- 42 грн за євро. 

Банкір Дмитро Замотаєв вважає, що до вересня ставки за гривневими депозитами можуть скоротитися із 21% до 19%, в той час, як ставки по доларовим вкладенням зростуть.

Щодо валютних депозитів, то у найближчі 2-3 місяці понад третина банків можуть істотно переглянути ставки. Тенденція до поступового зростання ставок за валютними депозитами з розміщенням до 1 року триватиме мінімум до вересня, що поступово "виведе" валютні депозити на конкурентний рівень з гривневими вкладами.

Вас також можуть зацікавити новини: