Долар може тимчасово дорожчати, вважає експерт / фото REUTERS

З 19 до 25 червня ситуація на готівковому валютному ринку буде подібною до минулотижневої: з одного боку "люфт"допустимих і економічно обумовлених коливань збережеться на рівні 37-38 грн/дол. та 40-41 грн/євро, однак курс валют буде максимально наближатися до нижніх позначок цих валютних рамок. 

Про це розповів начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий у коментарі УНІАН. "Не виключено, що можливі раптові, але тимчасові курсові "рейди" долара за 37 грн з максимальним наближенням до офіційного курсу. Проте це буде скоріше винятком, аніж продовженням тенденції поступової уніфікації валютних курсів. Також на валютному ринку будуть характерні поточні коливання на рівні 0,3-0,5 грн, а різниця між курсами покупки та продажу найвірогідніше не зміниться: до 0,3 грн", - сказав він.

За словами Лєсового, загалом зараз достатньо підстав вважати, що наступного тижня готівковий валютний ринок перебуватиме у звичному для останніх 1,5 місяців стані. Експерт прогнозує, що буде збережено баланс між попитом і пропозицією на готівку, а макрофінансова підтримка України від США, ЄС, міжнародних фінансових інституцій стане незамінним джерелом наповнення "воєнного" бюджету країни.

Крім цього, очікується поступове зростання діяльності в усіх галузях економіки та подальший розвиток гривневих депозитних програм за найбільш вигідними для громадян ставками (наразі максимальні ставки за депозитами на 9-12 місяців сягають 20-21%). 

"Варто окремо сказати, що останні події на фронті суттєво не вплинуть на готівковий ринок валют. Суспільство набуло стійкий "імунітет" до будь-яких непередбачуваних ситуацій. Тому будь-які спекулятивні і панічні прояви будуть малоймовірними. Наразі економічна складова, яка формує курс валют, міцна і стабільна", - резюмував Лєсовий.

Курс валют в Україні на сьогодні - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, готівковий курс гривні до долара у банківських обмінниках Києва 15 червня послабився на 10 копійок - до 37,40 грн/дол. Щодо євро курс гривні послабився також на 10 копійок і становить 40,65 грн/євро.

У "ПриватБанку" курс готівкового долара 15 червня зріс на 3 копійки - до 37,25 грн за долар, а курс євро збільшився на 25 копійок - до 40,65 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: