НБУ встановив на 26 квітня офіційний курс долара до гривні на рівні 39,67 грн/дол. / фото УНІАН

Курс долара в Україні в доступному для огляду майбутньому не зростатиме до 50 грн/дол. і вище. Впевненість у цьому висловив фінансовий експерт Сергій Фурса, коментуючи прогноз Міжнародного валютного фонду.

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол. На думку експерта, настільки довгострокові прогнози взагалі не мають сенсу, особливо під час війни, передає Обозреватель:

"Найближчим часом курс 50 не проглядається зовсім. Прогнозувати на довгу перспективу в Україні? Давайте не будемо виставляти себе на посміховисько. Під час війни особливо. Може статися що завгодно, тому говорити про будь-які цифри до 2027 року - це смішно".

Відео дня

Водночас Фурса вважає, що Національний банк України постарається повільно привести гривню в діапазон 40-41 грн/дол. - саме цей рівень наразі обумовлений економічними чинниками:

"Усе, що відбувається зараз із курсом, усе, що відбувається на міжбанківському ринку - це все абсолютно під контролем Національного банку. Треба розуміти, що до кінця війни курс - контрольований, просто він не в одній точці, а коливається".

Курс долара в Україні на 26 квітня

Нагадаємо, Національний банк України встановив на 26 квітня офіційний курс долара до гривні на рівні 39,67 грн/дол., таким чином, гривня ослабла на 20 копійок.

А офіційний курс НБУ щодо євро на п'ятницю встановлено на рівні 42,52 грн/євро, тобто гривня впала на 34 копійки.

Вас також можуть зацікавити новини: