Міжбанківський ринок частково оговтався після зриву Росією зернової угоди / фото УНІАН

Готівкова гривня послабшала минулого тижня, але це ослаблення, найімовірніше, буде нетривалим, повідомляється у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

"На готівковому ринку курс гривні послабшав на 1,2% до 37,0-37,8 грн/дол. у середньому в системно важливих банках. За чотири робочі дні населення придбало валюти більше, ніж продало, вперше з початку червня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на міжбанківському ринку клієнти банків (юридичні особи) продали валюти лише на 94 млн доларів менше, ніж придбали, а НБУ зменшив тижневий обсяг інтервенцій із продажу валюти на 41% - до 350 млн доларів.

Відео дня

За словами аналітиків компанії, загалом ситуація на валютному ринку не зазнала особливих змін, інтерес населення до придбання валюти для розміщення на депозитах майже не змінився. 

"Збільшення обсягів придбання готівкової валюти минулого тижня було ситуативним, і саме воно спричинило коливання готівкового курсу, яке, ймовірно, буде короткостроковим. А міжбанківський ринок частково оговтався після зриву Росією зернової угоди, потребуючи меншого обсягу інтервенцій НБУ", - сказано в повідомленні.

Курс валют в Україні

Як повідомляв УНІАН, готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках сьогодні, 31 липня, залишився на рівні попереднього показника - 37,80 грн/дол. Щодо євро курс гривні також не змінився і сьогодні становить 41,95 грн/євро.

Раніше у НБУ повідомили, що послаблення готівкового курсу гривні, яке спостерігається останніми днями, пов’язане з припиненням роботи "зернового коридору" та російськими обстрілами портової інфраструктури, при цьому ситуація є цілком контрольованою. За словами голови НБУ Андрія Пишного, в Нацбанку не розглядають ситуативні корекції, які зараз відбуваються на готівковому ринку, як певний фактор, який змусив би тривожитися або був свідченням того, що змінюється тренд.

Вас також можуть зацікавити новини: