Яким буде курс долара в Україні цього тижня / фото ua.depositphotos.com

В Україні цього тижня курс долара триматиметься поблизу психологічного рівня.

Як наголосила банкір Анна Золотько у коментарі 24 каналу, перші кілька днів курс продажу долара в Україні минулого тижня утримувався близько психологічної позначки - 40 гривень за долар, а в середині тижня навіть перетнув її.

За її словами, поясненням цього тренду на готівковому ринку може слугувати збільшення товарного попиту на споживчому ринку напередодні свят та додаткових витрат українців на підвищення енергетичної автономності.

Відео дня

Золотько переконана, що і цього тижня загалом курс гривні до долара буде триматися поблизу вказаного психологічного рівня - 40 грн/дол.

Також експерт підкреслила, що можуть бути неодноразові спроби розворушити ринок, однак якщо баланс між попитом і пропозицією зберігатиметься, навряд чи вони зможуть принести значний успіх.

"На мою думку, курс на готівковому ринку найближчого тижня знаходитиметься в діапазоні 39,70 – 40,50 гривні за долар", – прогнозує банкір.

Курс валют в Україні

Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам. Раніше відповідний курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україні був плаваючий курс гривні.

21 липня Національний банк послабив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

У проекті державного бюджету на наступний рік Кабмін передбачив середній курс гривні на рівні понад 42 грн/дол.

Станом на сьогодні, 12 грудня, курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва ослаб на 2 копійки - до 40,10 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: