СБУ 7 травня провела понад 100 одночасних обшуків / фото УНІАН

Служба безпеки України припинила протиправну діяльність службових осіб Державної податкової служби і транзитно-конвертаційних груп.

Читайте такожЕкс-голова податкової Верланов оскаржив своє звільнення в суді

Як йдеться у повідомленні на сайті відомства, СБУ продовжує активну роботу з припинення незаконної діяльності окремих суб’єктів господарювання під «дахом» податкових органів.

Відео дня

Також СБУ вживаються системні заходи із недопущення втрат держбюджету та блокування роботи осіб, причетних до схеми, пов’язаної з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом.

«Упродовж останніх декількох днів: накладено арешти на рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість. Загальна сума арештованих коштів становить приблизно 600 млн грн; у співпраці з Державною службою фінансового моніторингу України зупинено рух коштів на банківських рахунках причетних до схеми суб’єктів. Сума заблокованих коштів становить майже 30 млн грн; оголошено про підозру особі, яка здійснювала несанкціоноване втручання у роботу інформаційно-телекомунікаційних систем Державної податкової служби», - йдеться у повідомленні.

Крім того, уживаються інші заходи щодо недопущення втрат державного бюджету та відшкодування державних збитків, притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудок.

У СБУ нагадали, що вчора, 7 травня, проведено понад 100 одночасних обшуків у фігурантів провадження, пов’язаних з роботою та «кришуванням» конвертаційних центрів.