Мінфін має намір незабаром оприлюднити концепцію реформування податкової та митниці / фото УНІАН

Міністерство фінансів України має намір незабаром оприлюднити концепцію реформування податкової та митної служб з урахуванням побажань бізнесу, експертів та громадськості.

Читайте такожДокументи приймають лише день: уряд оголосив "терміновий" конкурс на нового голову податкової

Про це повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України з посиланням на главу Мінфіну Сергія Марченка.

Відео дня

"Ми розробляємо концепцію реформування податкової та митниці та відповідні плани їх реалізації на основі обговорень з представниками бізнесу, експертами та громадськістю. Скоро ми оприлюднимо наше бачення реформування цих служб", - наводяться в повідомленні слова Марченко.

Крім того, з посиланням на голову Мінфіну зазначається, що найближчим часом буде призначений новий керівник податкової служби за спрощеною процедурою, а потім голову митниці, тоді як після завершення карантину буде проведено конкурсний відбір на ці посади за повною процедурою, як це передбачено законодавством.

"В умовах карантину діє тимчасово спрощена процедура відбору кандидатів на ці посади. У нинішній ситуації цей підхід є оптимальним, оскільки дозволить швидко посилити управлінську вертикаль для відомств з тисячами службовців і відкриє шлях до дієвих змін. Після завершення карантину, як це передбачено законодавством, ми проведемо конкурсний відбір - із залученням експертів і громадськості", - цитує прес-служба Марченко.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Державної податкової служби Сергія Верланова, а також ряд їх заступників.

Після цього міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби та втрати довіри до звільнених керівників.

Того ж дня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, добір кандидатів заплановано на 28 квітня.

Останнім часом робота двох відомств піддалася критиці через провал з виконання дохідної частини держбюджету.