UnionPay призупиняє співпрацю з банками, що потрапили під санкції / Ілюстрація REUTERS

Міжнародна платіжна система UnionPay ухвалила рішення про припинення співпраці з російськими банками, що потрапили під санкції Заходу.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"UnionPay призупиняє співпрацю з банками, що потрапили під санкції. Це означає, що "Сбербанк", "Альфа-Банк", і багато інших банків не зможуть випустити загальну карту двох платіжних систем "Мир" – UnionPay", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

UnionPay та війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.
  •  28 лютого Міністерство фінансів України звернулося до міжнародних платіжних систем Mastercard, Visa та American Express з проханням припинити обслуговування всіх банків РФ і Білорусі у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну.
  • 1 березня Mastercard і Visa почали блокувати доступ до платіжних систем російським банкам. Слідом в Росії перестала працювати і платіжна система Apple Pay.
  • 17 березня Національний банк України звернувся до китайських платіжних систем China UnionPay і UnionPay International із закликом вийти з платіжного ринку РФ. Зокрема НБУ закликав припинити обслуговування всіх операцій з платіжними картками China UnionPay і UnionPay International як на території РФ, так і випущених банками з РФ за її межами.
  • 13 квітня 2022 року іноземні інтернет-магазини почали блокувати платежі за картками китайської платіжної системи UnionPay. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Дно все ближче: У Росії визнали, що економіка окупанта падає

Чекати залишилося недовго: названі терміни повного дефолту Росії

Світовий банк відправить Україні $1,5 мільярда-гроші підуть на критично важливі послуги