Світовий банк відправить Україні $1,5 мільярда / фото worldbank.org

Світовий банк відправить Україні пакет фінансової допомоги на суму $1,5 мільярда. Гроші дозволять державі забезпечити критично важливі послуги.

Як передає портал Reuters, про відправку коштів для України розповів президент Світового банку Девід Малпасс під час виступу у Варшаві.

За заявою керівника, пакет фінансової допомоги схвалили після виділення $1 мільярда Міжнародній асоціації розвитку і $100 мільйонів сусідній Молдові.

Відео дня

Глава підкреслив, що гроші від Світового банку дозволяють Україні забезпечувати критично важливі послуги. Сюди відносяться пенсії, виплати зарплат для співробітників медичних установ, забезпечення соціальних програм і так далі.

"Світовий банк був створений в 1944 році, щоб допомогти Європі відновитися після Другої світової війни. Як і тоді, ми будемо готові допомогти Україні з відновленням, коли прийде час", — сказав Малпасс.

За словами президента, план все ще потребує схвалення радою директорів Світового банку. Рішення на цей рахунок очікується в найближчі тижні.

Нагадаємо, на початку березня Світовий банк надав $700 мільйонів екстреного фінансування для України. А потім виділив ще два транші розміром майже $200 мільйонів і $100 мільйонів.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: