Журналісти зазначають, що менш прогнозовані ціни на ринку залізної руди та металопродукції / фото УНІАН

В Україні спостерігаються позитивні тенденції щодо експорту сировинної продукції, та все може змінитися, адже природні коливання можуть "опустити" ціни.

Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

За словами інвестиційного банкіра Сергія Фурси, щодо експорту сільськогосподарської продукції - то тут багато чого залежить від рівня врожаю.

Відео дня

"Наприклад, зараз посуха в Бразилії, це впливає. Але рекордний врожай буде в Україні й, напевно, в Росії. Це призведе до того, що багато продукції нового врожаю потрапить на ринок - і ціни опустяться", - заявив Фурса.

Читайте такожЛідерам українського експорту радять готуватися до кризових спадівЖурналісти зазначають, що менш прогнозовані ціни на ринку залізної руди та металопродукції. Зараз вони високі, але найближчим часом можливий спад.

"Прогнозувати цінову динаміку на сировинних ринках, як і на будь-яких інших ринках, просто фізично неможливо. Тому зараз ми не можемо сказати, як довго це тримається. База для цього стала боротьба з кризою, бо американці надрукували дуже-дуже багато доларів. Частково ці долари пішли, в тому числі, на сировинні ринки", - пояснив Фурса.

Тож фахівці радять українським виробникам, які лідирують в експорті, вже зараз радять готуватися до можливих кризових спадів.