Заступник голови НБУ Олег Чурій / фото УНІАН

Рада Національного банку відмовилася призначити Олега Чурія заступником голови НБУ на новий термін.

Про це повідомив у Facebook глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

«Сьогодні, 6 липня 2020 року, відбулося позачергове засідання Ради Національного банку України, на якому було розглянуто подання голови Національного банку України Якова Смолія про призначення Олега Чурія на посаду заступника голови Національного банку України. Рада утрималася від призначення Олега Чурія на посаду заступника голови Національного банку України», — написав він.

Відео дня

Читайте такожШмигаль розповів про дві головні вимоги до кандидатів на посаду глави НБУ

Довідка УНІАН. Термін повноважень Чурія спливає 10 липня 2020 року. Згідно із законом про Нацбанк, Чурій зможе продовжувати працювати заступником голови НБУ до вступу на посаду його наступника.

Олег Чурій обійймає посаду заступника голови Національного банку України з червня 2015 року. До цього він був директором Департаменту відкритих ринків Національного банку. До сфери управління Чурія належать питання здійснення операцій на відкритих ринках, валютного регулювання, а також діяльності Депозитарію Національного банку.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня глава НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється систематичний політичний тиск, що робить неможливим ефективне виконання ним своїх обов'язків.

3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія з посади голови Національного банку України. Виконувати обов'язки глави Нацбанку до призначення нового керівника буде перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.