Ілюстрація REUTERS

Бізнес-спільнота очікує від нового голови Національного банку України Кирила Шевченка продовження курсу на макроекономічну стабільність та валютну лібералізацію, а також збереження незалежності центробанку.

Читайте такожБізнес не очікує швидкого відновлення економіки - опитування НБУ

Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Відео дня

"По-перше, йдеться про економічне зростання... По-друге, продовжувати рух у напрямку валютної лібералізації, яка стала довгоочікуваним і необхідним зміною в банківському регулюванні, метою якої є встановлення режиму вільного руху капіталу. По-третє, підтримувати незалежність НБУ, без втручань в політику регулятора й без відкату назад розпочатих у фінансовому секторі реформ", - сказано в повідомленні.

Крім цього, бізнес очікує від нового голови НБУ продовження підтримки функціонування банківської системи з високою ліквідністю, а також забезпечення таргетування інфляції в межах прогнозованого коридору (5% +/- 1 п. п.).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 липня, Верховна Рада України призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України. 1 липня голова НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється систематичне політичний тиск, що робить неможливим ефективне виконання ним своїх обов'язків.

3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія з посади голови Національного банку України.