Милованов дав поради українцям / фото УНІАН

Колишній міністр економічного розвитку Тимофій Милованов вважає, що зараз важливо залишатися конкурентоспроможним, гнучким, йти на поступки і пропонувати нові навички.

Про це йдеться у матеріалі на сайті "Обозреватель".

"Спробуйте домовитися з начальством, запропонуйте або погодьтеся, якщо потрібно, на зменшення зарплати, на тимчасове зменшення зарплати. Запропонуйте допомогу в трансформації бізнесу в зв'язку з кризою, тоді ви точно будете важливі для компанії. Якщо буде необхідно, погодьтеся на перехід на інші функції. Будьте гнучкими, вчіться. Найголовніше – забезпечити безпеку робочого місця", – порадив Милованов.

Відео дня

Крім того, у сформованих обставинах важливо зберігати психологічне здоров'я: обов'язково зустрічатися з друзями, дотримуючись норм безпеки, займатися фізичною культурою, читати і т. д.

Відзначимо, що Україні буде складніше, ніж більшості країн, пережити кризу через низку факторів.

Рівень падіння ВВП України вище, ніж у всіх сусідніх країн і в середньому по світу. Наша економіка відноситься до "розвиваються", тобто ми все ще в пошуку вдалої економічної моделі, не завоювали свої вигідні позиції в торгівлі і залишаємося неефективними.

"Самі по собі українці працюють досить ефективно, саме тому наші заробітчани затребувані у всіх сферах – від висококваліфікованих до простих робітників. Але технології, ринки, виробничі ланцюжки значно відстають від європейських", – сказано в статті.