Більшу частину отриманих 1,3 мільярда гривень забезпечила продаж готелю "Дніпро" / фото УНІАН

Фонд державного майна України (ФДМУ) в червні-серпні провів 142 успішних аукціони з продажу об'єктів малої приватизації, які принесли 1,3 мільярда гривень.

Читайте такожНа период карантину: Рада Заборона Аукціони з Великої ПРИВАТИЗАЦІЇ

Про це сказано в повідомленні на сторінці ФДМУ в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"В середньому щомісяця структурні підрозділи Фонду держмайна організовували 47 онлайн-торгів, а найбільш результативним з точки зору доходу став липень. Саме в середині літа ми успішно провели аукціон з продажу готелю" Дніпро ", за який протягом 5 годин змагалися 29 учасників, а стартова ціна лота зросла в 13,7 раза - з 81 мільйона гривень до 1,1 мільярда гривень. Зараз це безперечний лідер серед всіх аукціонів в системі "Прозорро.Продажі", - сказано в повідомленні.

Скільки продано об'єктів малої приватизації

Крім столичного готелю "Дніпро", ще 141 об'єкт отримав нових власників, додали в ФДМУ.

"Такі результати лише надихають і надають впевненості, що приватизація - це дійсно ефективне залучення інвестицій, "оздоровлення" економіки й створення нових робочих місць", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • 15 липня Фонд державного майна України на онлайн-аукціоні продав готель "Дніпро" в центрі Києва за 1 мільярд 111 мільйонів 111 тисяч 222,22 гривні, тоді як стартова ціна об'єкта становила 81 мільйон гривень.